tisdag 17 juli 2007

Ett regnigt dublin del 2

Lördag morgon och en hotellfrukost senare är vi på väg in till dublin igen. Fint väder nu.
Köper biljetter till en hoppon-hoppoff buss. Rekomenderas starkt. När jag va i London i höstas kostade deras sånna bussar över 350 spänn men i dublin tog dom 14 euro (ca135 kr) och båda chaufförerna/guiderna va jättebra. Sitter glatt (skrattar ganska mycket.. sa ju att han va bra) och lyssnar mej genom turen på väg mot stopp nr 13. Framme vid stop nr 13 hoppar vi av.
Guinnessmuseet här är vi.. det som Johan absolut inte ville missa. Kön är sådär ett par km lång men går ganska fort ändå. Betalat inne och nja inte en massa att se. Får läsa om hur öl görs och om guiness historia mm.. hmm jag dricker gärna öl.. helst som nån annan betalat men bara lagomt intressant att veta var det kommer ifrån.. korn kan jag se hemma hos pappa om det ska va så :).
Nää ska inte gnälla va intressant.. och på slutet kom man upp i ett torn där man kunde se ut över hela dublin samtidigt som man fick en guinness.. jättehärlig utsikt.
In till centrum och det börjar spöregna... vi drar in på en restaurang och käkar.. lagomt tills vi är klara blir det fint väder igen. Vandrar runt lite och strosar.. hittat en affär som säljer serietidningar, dockor mm. Johan köper en chuckydocka i naturlig storlek och jag dreglar över en liten docka av the crow men lyckas hålla mej.. hade staragate SG-6 på dvd också.. kan fortsätta listan över kul grejor hur långt som helst... vill ha :)
Hoppar på bussen igen.. en ny guide denna gången men lika bra han (dessutom snygg med genomblå ögon)
Vandrar runt lite till.. in på en pub och tar en öl mmmh.. sen tebaks till hotellet... somnar mycket senare än vi hade tänkt.. :)
Upp kl 5.30 på söndagen för att åka till flygplatsen och tillbaks till västerås..
Ägnar resten av dagen framför datorn och spelar eve.
Vill tebaks.. vill se mer.. både av dublin och av resten av irland.. hmm få bli flera resor dit

1 kommentar:

Anonym sa...

mmmmmmmmmmmm guiness och öl är aldrig fel! =P